UTIFRÅN SER JAG UT SOM EN GRAFISK DESIGNER SOM ÄLSKAR FILM,

MEN INUTI ÄR JAG EN FILMSKAPARE SOM ÄLSKAR GRAFISK DESIGN.

Alba Lange

albalange (@) me.com

Jag tittade mest ned i mitt skissblock tills jag var 11, då film fångade min uppmärksamhet. Vid 12 års ålder trillade poletten ned: Filmer uppstår inte ur intet. Folk skapar dem. Folk som jag. Fast som är äldre. Och som... kan grejer, å sånt. Det tog mig bara eftertexten till Sagan om Ringen (vilket helt ärligt är en rätt lång stund) för att förstå att jag hade funnit mitt kall: Jag ville skapa film.

Sedan dess har jag fokuserat på berättande,  bildskapande och på att (försöka) förstå filmbranschen genom att arbeta på inspelningsplatser samt i pre- och postproduktionen på runt fyrtio filmer i varierande skala.

 

Idag arbetar jag främst med visuellt berättande i form av filmgrafik. Mitt arbete inkluderar filmtiteldesign (inkl för- och eftertexter), animation, affischdesign, formgivning av presentationsmaterial med mer.

Jag arbetar med både konstnärliga och kommersiella projekt och har jobbat med uppdragsgivare såsom Sveriges Television, StellaNova Film, French Quarter Film, B-Reel Films, Momento, Ben & Jerry's, Verket Produktion, Cinema Queer och Tjejzonen, bland andra.

Jag bor i Stockholm men jobbar även på distans på projekt i andra städer och länder.

Tveka inte att höra av dig!

UTBILDNING

Grafisk design  (Forsbergs)

Bildkonst (Gerlesborgsskolan)

Manusförfattande (Alma)

Filmproduktion (Kulturama)

BG2.jpg
KONTAKT