UTIFRÅN SER JAG UT SOM EN GRAFISK DESIGNER SOM ÄLSKAR FILM,

MEN INUTI ÄR JAG EN FILMSKAPARE SOM ÄLSKAR GRAFISK DESIGN.

Alba Lange

albalange (@) me.com

Jag tittade mest ned i mitt skissblock tills jag var 11, då film fångade min uppmärksamhet. Vid 12 års ålder trillade poletten ned: Filmer uppstår inte bara ur intet. Folk skapar dem. Folk som jag. Fast som är äldre. Och som... kan grejer, å sånt. Det tog mig bara eftertexten till Sagan om Ringen (vilket helt ärligt är en rätt lång stund) för att förstå att jag hade funnit mitt kall: Jag ville skapa film.

Sedan dess har jag fokuserat på att skriva berättelser, skapa bilder och förstå filmvärlden. Jag har studerat filmproduktion och -vetenskap, manusskrivande, jag tecknar eller designar på daglig basis, har skapat runt hundra stycken kortfilmer à en minut per film, och arbetat på inspelningsplatser och i för- och postproduktionen på runt fyrtio olika filmer i varierande skala.

 

Idag arbetar jag främst med visuellt berättande i form av filmgrafik. Mitt arbete inkluderar filmtiteldesign (inkl för- och eftertexter), animation, affischdesign, presentationsmaterial, digital illustration och en och annan logotyp. Ibland tar jag även uppdrag som klippare och illustratör.

 

Jag arbetar med både konstnärliga och kommersiella projekt och har jobbat med uppdragsgivare såsom Sveriges Television, French Quarter Film, B-Reel Films, Bläckfisk Förlag, Ben & Jerry's, Verket Produktion, Cinema Queer och Tjejzonen, bland andra.

Jag bor i Stockholm men jobbar även på distans på projekt i andra städer och länder.

Tveka inte med att nå ut för förfrågningar eller funderingar!

UTBILDNING

Grafisk design  (Forsbergs)

Bildkonst (Gerlesborgsskolan)

Manusförfattande (Alma)

Filmproduktion (Kulturama)

BG2.jpg
KONTAKT